Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg

conceptIk ben begonnen aan het project Rotterdam 70-80 dat zal bestaan uit zo’n 20 werken over de punktijd in Rotterdam. Er is over die tijd weinig te lezen en te zien in vergelijking met bijvoorbeeld de punkscene in Amsterdam. Dat was eind jaren zeventig begin tachtig ook al zo. De hoofdstad liep vanuit artistiek oogpunt gezien voorop en de Amsterdamse punkscene kreeg vanaf het begin veel meer media-aandacht. Rotterdamse punks vonden dit niet zo punk. “Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg” heb ik ooit een punk horen zeggen haha. De mentaliteit van Rotterdammers was misschien anders maar de zelfmaakbaarheid uitte zich ook in Rotterdam binnen de punk in muziek, mode, protesten, fanzines en kunst.

Punk Graffiti Rotterdam

Er is veel te zeggen over de hoogtijdagen van punkscene in Rotterdam maar helaas heb ik geen schrijverstalent. Ik kan wel met een spuitbus en kwast omgaan dus ga ik mijn herinneringen aan het doek toevertrouwen als een makkelijk te lezen beeldverhaal. Een gedeelte van de werken zullen bestaan uit stencilgraffiti die ik begin jaren tachtig had willen maken maar door gezondheidsproblemen 😉 niet heb kunnen maken. Het voordeel hiervan is dat ik met meer afstand kijken naar wat er in die tijd allemaal aan de hand was en met een zekere humor bepaalde zaken kan relativeren.