About

Harold Heikens is geboren in 1963 te Bolsward en opgegroeid in Papendrecht. Sinds 1983 woonachtig in Wijk bij Duurstede met uitzondering van de periode tussen 1986 en 1993. Toen verbleef Harold in respectievelijk Zeist en de Dominicaanse Republiek. Als graffiti kunstenaar begonnen in 1978 en opnieuw begonnen in 2015.

“Goodbey webdesign and compromises – Hello art for the purpose of expression without being influenced by any disturbing force!”

Hello Art
De afgelopen 10 jaar was ik werkzaam als webdesigner. Ontwerpen maken op de computer vind ik geweldig maar een succesvol webdesigner zijn, eindigt niet bij het maken van websites. Het gaat om het maken van zakelijke oplossingen. Ik had wel artistiek succes, maar hield helemaal niet van de zakelijke kant van het ontwerpwerk.

Ik verloor het contact met mijn creatieve innerlijk en het plezier in het werken met kleuren en vormen. In het voorjaar van 2015 realiseerde ik me dat ik terug moest naar de tijd waar ik het meeste plezier had in het ontladen van mijn creativiteit. Ik kocht een x-acto mes, papier en verf…

bep2015
Dat resulteerde in het eerste stencil artwork dat ik maakte in 33 jaar. Het was een verjaardagscadeau voor mijn schoonmoeder. Ik sneed vier stencils aan de hand van een jeugdfoto van haar overleden man en spoot met zwart en drie grijstinten een strak portret op een canvas van 50 x 30 cm.

Ik had stencilwerk nog steeds in de vingers na meer dan drie decennia en belangrijker nog… ik vond het geweldig om te doen en het plezier was terug.

 

Ik loop over van de ideeën en de resultaten kun je op deze website bekijken.